Over Cognito Praktijk

Psychologische hulp in Zwolle centrum

Cognito Praktijk in Zwolle is een kleinschalige ambulante psychologenpraktijk, opgericht in 2007 door Marloes Ambagtsheer en Thea Reuvekamp. Het team van Cognito Praktijk bestaat uit psychologen die ruim ervaren zijn met psychologische behandeling, cognitieve gedragstherapie, psychotherapie en psychiatrie bij zowel kinderen, jeugdigen als volwassenen. Na bijna 10 jaar aan de Kromme Jak groeide Cognito Praktijk uit zijn jasje en vanaf heden vindt u ons in het nieuwe pand aan Oosterlaan 5.

Laagdrempelig

Cognito Praktijk wil dat de psychologische hulp laagdrempelig en doelmatig is met aandacht voor ieder uniek individu. De veerkracht en eigen regie van de cliƫnt vormen de focus op weg naar herstel.

Samenwerking met GGZ en zorgbieders

Cognito Praktijk is goed thuis binnen de verschillende netwerken in de regio Zwolle. Zo is er een inhoudelijke samenwerking met drie huisartspraktijken in Zwolle en Zwartsluis. Tussen Cognito Praktijk en de kinderartsen van de Isala klinieken is een duidelijke verwijslijn en er vindt regelmatig overleg met hen plaats. Evenals met vrijgevestigde (klinisch) psychologen en psychotherapeuten uit de regio Zwolle. Verder is er regelmatig contact met sociale wijkteams, schoolartsen en organisaties met betrekking tot begeleid zelfstandig wonen.

Ketenpartners