Oosterlaan 5

8011 GA Zwolle

T: 038 423 20 08

Transitie jeugd GGZ

Reorganisatie Jeugd GGZ
Vanaf januari 2015 wordt de geestelijke gezondheid zorg (GGZ) voor jeugd, waar de behandelingen die Cognito Praktijk biedt ook onder vallen, niet langer door uw zorgverzekeraar vergoed maar door de gemeente. Dit geldt voor alle kinderen tot 18 jaar.

Voor 2017 heeft Cognito Praktijk een contract afgesloten met de regio IJsselland (hieronder vallen de gemeenten: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle). Cognito Praktijk heeft ook contracten afgesloten met de regio’s Noord-Veluwe, Oost-Veluwe/Midden-IJssel. Kinderen die in 2017 nieuw aangemeld worden bij Cognito Praktijk, krijgen de behandeling vergoed van de gemeente mits er sprake is van een zogeheten DSM-V diagnose en mits er een verwijzing is van de huisarts, jeugdarts of medisch specialist. Als de verwijzing via de huisarts, jeugdarts of medisch specialist verloopt, moet Cognito Praktijk, om voor vergoeding in aanmerking te komen, uw aanmelding bij de gemeente doorgeven. Een verwijzing naar Cognito Praktijk kan ook via lokale toegang (sociaal wijkteam) verlopen.

Het blijft uiteraard mogelijk om de behandeling van uw kind bij Cognito Praktijk zelf te blijven bekostigen indien u om welke reden ook, geen aanspraak wilt maken op vergoeding van de behandeling door de gemeente.